Sparebanken Vest Talentpris 2015

12168639_10156348812445144_416974972_oI Samarbeid med Sparebanken Vest har Oceanordic AS delt ut Sparebanken Vest Talentpris 2015 til årets mest fremgangsrike havsportutøver. Prisen ble i år tildelt brettseileren Helle Oppedal (født 2001) fra Bergens Seilforening.

Kort om Helle og hennes resultater
Helle Oppedal trener på vannet 4-6 dager i uken i tillegg til annen trening. Så langt i 2015 har hun blant annet oppnådd følgende resultater:

Brettklasse: Bic Techno 293
Nr 1 Norges Cup Sammenlagt
Nr 1 i alle Norges Cup stevner i 2015
Nr 1 i NM – Atlantic Winds Challenge
Nr 8 (U15) Europa Mesterskap Liepaja Latvia (Beste norske plassering)
Kretsmester Hordaland

I slutten av Oktober er Helle i Italia for å seile VM i klassen Techno 293.

Formula Windsurfing
5 pl VM Lagos Portugal

I tillegg til å satse for fullt på egen kariere er Helle støttetrener for juniorgruppen i Bergens seilforening. Helle er en målbevisst og treningsvillig jente som utnytter talentet sitt og står på for å hele tiden bli bedre.

Det er en glede for Sparebanken Vest å kunne være med å legge til rette for at iherdige utøvere som Helle Oppedal kan få mulighet til å videreutvikle talentet sitt og få testet seg både i nasjonale og internasjonale konkurranser, uttaler Harald Matland i Sparebanken Vest.

Helle Oppedal var svært glad da hun mottok prisen under premieutdelingen på Atlantic Winds Challenge på Glesvær.

Å vinne Sparebanken Vest sin talentpris for 2015 er jeg svært taknemmelig for. Dette betyr at jeg kan dra på treningsleirer og utvikle meg enda mer for å bli en enda bedre idrettsutøver, forteller en engasjert Helle Oppedal.

I 2016 skal Helle over i en ny seilklasse. Da går hun fra å bruke seil som er 6.8m2 til seil som er 7.8m2. Denne klassen skal hun seile de neste 2 årene. Dette betyr at dagens utstyr må byttes ut.

Pengene jeg fikk når jeg fikk talentprisen går til å betale det nye BIC utstyret. Dette er et nytt brett og 7.8m2 seil, sier Helle Oppedal.

Helle lever og ånder for brettseiling. Det er en utrolig god følelse å vite at det er noen som bryr seg om det arbeidet jeg legger ned i idretten jeg driver. Gleden jeg får av å windsurfe er ubeskrivelig. Jeg ønsker å takke Sparebanken Vest og Oceanordic for at de gjør det mulig for meg å fortsette å satse på å ble en enda bedre windsurfer.

Oceanordic AS, selskapet som blant annet arrangerer Havsportveka og er med å organisere Atantic Winds Challenge er glad for å ha et godt samarbeid med sine sponsorer. Et samarbeid som gjør at vi kan støtte utøvere som viser iherdig innsats og legger ned mange timer for å lykkes i idretten sin.

Helle Oppdal er en verdig vinner på mange områder. Ikke bare trener hun mye og viser gode resultater, hun er også et godt forbilde for annen ungdom. Vi er stolte av å kunne hjelpe Helle på veien mot hennes mål, sier Øystein Johansen, daglig leder i Oceanordic AS.

Denne uken er Helle Oppedal sammen med 13 andre norske utøvere i Cagliari i Italia for å seile VM i Bic-klassen. Vi ønsker henne og de andre norske utøverne lykke til!

12168639_10156348812445144_416974972_o